loading...
دانلود
erfan بازدید : 1 دوشنبه 04 شهریور 1392 نظرات (0)

زنده ياد دكتر محمود حسابي(1371 – 1281) فيزيكدان ايراني، در تهران زاده شد . پدر و مادرش از مردم تفرش بودند. خانوادهء او به كارهاي دولتي و سياسي اشتغال داشتند و آثار خدمات آباداني مانند قنات و مسجد از جد ايشان در تهران موجود است. محمود چهار ساله بود...

بیوگرافی مرحوم پروفسور محمود حسابی

زنده ياد دكتر محمود حسابي(1371 – 1281) فيزيكدان ايراني، در تهران زاده شد . پدر و مادرش از مردم تفرش بودند. خانوادهء او به كارهاي دولتي و سياسي اشتغال داشتند و آثار خدمات آباداني مانند قنات و مسجد از جد ايشان در تهران موجود است.

محمود چهار ساله بود كه پدربزرگش سفير ايران در عراق شد و همراه خانواده اش به بغداد رفت. پس از دو سال توقف در آن شهر با خانواده به دمشق رفتند و سال بعد به بيروت منتقل شدند. تحصيلات ابتدايي را در هفت سالگي در مدرسه فرانسوي بيروت آغاز كرد و در آن جا با زبان فرانسه آشنا شد. تحصيلات متوسطه خود را در كالج امريكايي بيروت گذراند و در سال 1299 شمسي ايسانس ادبيات و علوم خود را از دانشگاه امريكايي بيروت گرفت. در 19 سالگي درجه*ي مهندسي راه و ساختمان را از دانشكده*ي مهندسي بيروت دريافت كرد و بخشي از برنامه آموزشي پزشكي دانشگاه بيروت را نيز گذراند.

در 1303 پس از اخذ دانشنامه*هاي ستاره*شناسي و نجوم و زيست*شناسي از دانشگاه امريكايي بيروت عازم فرانسه شد. در سال 1304 درجه*ي مهندسي برق را از دانشكده*ي برق ( اكول سوپريور دو الكتريسيته) و در 1305 مدرك تحصيلات معدن مدرسه*ي عالي معدن پاريس را دريافت كرد. تحصيلات رسمي دكتر حسابي در سال 1306 با اخذ درجه*ي دكتراي فيزيك از دانشگاه سوربن فرانسه خاتمه يافت.

او در مدت تحصيل خود زبان هاي عربي، انگليسي، فرانسه و آلماني را آموخته بود به طوري كه مي توانست از نوشته هاي علمي و فني آن*ها به خوبي استفاده كند . در ضمن تحصيل رسمي در چند رشته ورزشي از جمله شنا موفقيت*هايي كسب كرد.

بازگشت به ايران

دكتر حسابي در سال 1306 به ايران بازگشت و در وزارت فوايد عامه (وزارت راه و ترابري) به عنوان مهندس راه*سازي به استخدام دولت درآمد. يك سال بعد مدرسه*ي مهندسي وزارت به كوشش او تأسيس شد و بخشي از تدوين نظام*نامه آن را خود به عهده گرفت. در همين سال نقشه*ي ساختماني راه ساحلي سراسري ميان بندرهاي خليج فارس، از بوشهر تا بندر لنگه را تهيه كرد.

در سال 1307 به سبب افزايش مدرسه*هاي متوسطه و احتياج به معلم براي تدريس در آن*ها ، دارالمعلمين عالي را تأسيس شد . دكتر حسابي در قسمت علمي اين مؤسسه در رشته*ي فيزيك و شيمي به تدريس فيزيك پرداخت. دارالمعلمين عالي در سال 1321 به دانش*سرا تغيير نام يافت و دكتر حسابي همچنان به تدريس در آن مؤسسه تربيتي مشغول بود.

در سال 1313 دانشگاه تهران را با همكاري جمعي از فرهنگ*پروران تأسيس كرد و دانشكده فني را بنيان نهاد و مدت دو سال رياست دانشكده*ي فني و تدريس در آن را برعهده داشت. پس از مدتي دانشكده علوم دانشگاه تهران را بنيان نهاد. رياست اين دانشكده از 1321 تا 1327 و از 1330 تا 1336 به عهده ايشان بود. از آغاز كار دانشكده علوم تدريس بعضي از درس*هاي فيزيك را عهده*دار بود تا آن كه شاگرداني كه خود تربيت كرده بود به مقام استادي رسيدند و ايشان فقط به تدريس اپتيك پرداختند.

آثار و خدمات

دكتر حسابي كه در يك خانواده با فرهنگ ايراني و مسلمان تربيت شده بود، با فرهنگ مغرب زمين نيز آشنا شد و توانست با شايستگي از امكانات موجود استفاده كند و خود را پرورش دهد و آن گاه توانايي*هاي خود را در جهت سازندگي به كار گيرد. آثار و خدمات دكتر حسابي در عمر طولاني و مؤثرشان عبارت از تربيت مستقيم چند هزار مهندس، استاد و دبير فيزيك، پايه*گذاري چند نهاد علمي و فني، تأليف و انتشار چندين كتاب و مقاله*ي علمي.

سراسر زندگي دكتر محمود حسابي در جريان آموزش و پرورش كشور بود. او بيش از شصت سال به آموزش فيزيك اشتغال داشت. نكته*سنجي ، واقع*نگري ، ژرف*نگري علمي و تعمق و تفكر علمي را در جامعه علمي ما پايه*گذاري كرد. او به كار معلمي خود عشق مي ورزيد و هيچ گاه از جستجو و كاوش باز نمي ايستاد. دكتر حسابي در كلاس*هاي خود فقط مفاهيم علمي را انتقال نمي*داد بلكه كوشش مي*كرد كه در دانشجويان عشق و علاقه به علم*آموزي و كاوشگري به وجود آيد و مهارت*هاي لازم را كسب نمايند.

در سال 1366 در كنگره*ي شصت سال فيزيك كه به مناسبت بزرگداشت استاد برپا شد از خدمات ايشان به عنوان پدر فيزيك ايران قدرداني شد. از كارهاي مهم او، نخستين نقشه*برداري از راه ساحلي سراسري بندر*هاي ميان خليج فارس، نخستين راه تهران به شمشك، ساختن نخستين راديو در كشور، بنيانگذاري مؤسسه*ي ژئوفيزيك، تأسيس سازمان انرژي اتمي، ايجاد نخستين دستگاه هواشناسي، پايه*گذاري انجمن موسيقي ايران، عضويت در تأسيس فرهنگستان زبان ايران،* تدوين قانون تأسيس دانشگاه، تشكيل مؤسسه استاندارد، پايه*گذاري نخستين مدرسه*ي عشاير در ايران در لرستان، پايه گذاري مرکز مخابرات اسد آباد، تاسيس نخستين مرکز مدرن تعقيب ماهواره در شيراز، نصب و راه اندازي نخستين دستگاه راديولوژي در ايران، تاسيس نخستين بيمارستان خصوصي در تهران به نام بيمارستان گوهرشاد، تاسيس مرکز عدسي سازي در دانشكده علوم تهران و ايجاد نخستين رصدخانه*ي جديد در ايران از كارهاي اوست.

دكتر حسابي در سال 1310 انجمن فيزيك ايران را تشكيل داد و از همان زمان به عضويت انجمن فيزيك اروپا، امريكا فرانسه و آكادمي علوم نيويورك درآمد. در سال 1314 عضو پيوسته*ي فرهنگستان ايران شد. در 1313 عضو شوراي دانشگاه بود. علاوه بر اين عضو شوراي عالي فرهنگ، عضو انجمن اصطلاحات علمي، رئيس پژوهش* فضاي ايران در هنگام تشكيل آن و رئيس انجمن ژئوفيزيك ايران به هنگام تشكيل آن بود. در بسياري از كنفرانس*هاي علمي شركت داشت و با بسياري از نامداران جهان علم در ارتباط بود.

فعاليت*هاي سياسي

دكتر حسابي علاوه بر فعاليت*هاي علمي و كارهاي تحقيقاتي در امور سياسي و اداري و قانونگذاري كشور نير مؤثر بود. ايشان عضو هيأتي بود كه از شركت نفت انگليس خلع يد كرد و نخستين رئيس هيأت مديره و مدير عامل شركت ملي نفت ايران شد. در سال 1330 به وزارت فرهنگ ايران در دولت مصدق منصوب شد. پس از آن به مجلس سنا راه يافت و تا سال 1342 در اين سمت باقي ماند. او با طرح قرار داد ننگين کنسرسيوم و کاپيتولاسيون و نيز با عضويت دولت ايران در قرارداد سنتو در مجلس مخالفت كرد.

نگارش و پژوهش

نوشته هاي دكتر حسابي شامل 21 كتاب ، رساله و مقاله است. اين نوشته*ها در سه زمينه*ي فيزيك، زبان فارسي و پژوهش*هاي فرهنگي است. در موضوع فيزيك ، علاوه بر رساله*ي دكتري درباره*ي حساسيت سلول*هاي فوتوالكتريك (1927 ) شش جلد كتاب و شش مقاله منتشر كرده*اند.

عنوان كتاب*ها*ي فيزيك عبارتند از:

1. كتاب فيزيك دوره اول متوسطه 1318

2. كتاب ديدگاني فيزيك دانشگاه تهران 1340

3. نگره كاهنربايي 1345

4. فيزيك حالت جامد 1348

5. ديدگاني كوانتيك 1358

6. الكتروديناميك (1945) Essaid Interpretation des Ondes de Broylie

عنوان مقاله*هاي فيزيك عبارتند از:

1. تفسير امواج دو بر در شش رساله با عنوان A Strain Theory of Matter ، دانشگاه تهران 946 .

2. درباره*ي ماهيت ماده.

3. مقاله*اي درباره*ي پيشنهاد تفسير قانون جاذبه*ي عمومي نيوتون و قانون ميدان الكتريكي ماكسول چاپ شده در گزارش ذرات اصلي در دانشگاه كمبريج انگليس 1946 .

4. مقاله*اي درباره*ي ذرات پيوسته Continuous چاپ شده به وسيله**ي آكادمي علوم امريكا 1947 .

5. مقاله*اي درباره*ي مدل بي*نهايت گسترده در نشريه*ي فيزيك فرانسه.

6. رساله*اي درباره*ي نظريه ذره*هاي بي*نهايت گسترده دانشگاه تهران 1977 .

 

مهم*ترين دستاورد علمي

كتاب*هايي كه دكتر حسابي تأليف كرده*اند، داراي آخرين آگاهي*هاي علمي به دست آمده تا زمان تأليف هر كتاب است. از نظر نويسنده مهم*ترين كاري كه در طول عمرش انجام داده است كاربر نظريه*ي بي*نهايت گسترده بودن ذرات است. خلاصه اين نظريه آن است كه هر ذره بيشتر در يك نقطه متراكم است، ولي مقدار اندكي از آن در تمام فضا گسترده است .

 

خدمات فرهنگي

پژوهش*هاي فرهنگي استاد شامل رساله*ي راه ما ( 1935 )، كتاب نام*هاي ايراني(1319) و رساله*اي درباره*ي فيزيك جديد و فلسفه*ي ايران باستان است. در زمينه*ي زبان،*كتاب*هاي وندها و گهواره*هاي فارسي (1368)، فرهنگ حسابي 372 ، رساله*ي توانايي زبان فارسي (1350) از آثار ماندني در فرهنگ فارسي هستند. دكتر حسابي در كتاب وندها و گهواره*هاي فارسي مي نويسد: "زبان فارسي يكي از زبان*هاي هند و اروپايي است. اين زبان*ها داراي ريشه*هاي مشتركي هستند و از هندوستان و ايران و كشورهاي اروپا تا جزيره*ي ايسلند گسترش دارند. اين زبان*ها از نوع زبان*هاي تحليلي و دپسا مي*باشند( Analytic and Agglutmating ). در ساختمان اين زبان*ها دو جزء وجود دارد. يكي ريشه*ها و ديگري وندها. ريشه*ها شامل فصل و اسم و صفت*اند و وندها شامل پيشوند و پسوند. از تركيب اين دو جزء واژه ها ساخته مي شوند. مثلأ واژه (پيشرفت) از دوسيدن ( الساق) ريشه (رفتن) به پيشوند (پيش ) ساخته شده است و واژه ( گفتار ) از ريشه گفتن و پسوند ( آر) ساخته شده است." شماره واژه*هايي كه با چند ريشه و پسوند و چند پيشوند مي توان ساخت بسيار زياد است. با 1500 ريشه و 150 پسوند مي شود 225000= 150×*1500 واژه ساخت . با تركيب اين 225000 واژه با 200 پسوند مي شود 45000000= 200× 225000 (چهل و پنج ميليون) واژه ديگر ساخت. در فارسي تركيب هاي فراوان ديگري هم هست كه به اين شماره افزوده مي شود. مانند تركيب اسم با صفت چون ( روش اول ) و پيوند اسم با اسم چون ( خردپيشه ) و فعل با صفت چون و فعل با فعل چون ( گفت و شنود

erfan بازدید : 2 جمعه 01 شهریور 1392 نظرات (0)

  و چقدر سخت است


   که این عزیزترین عید را


   بدون آن عزیزترین غایب از نظر بگذرانیم…


   اللهم عجل لولیک الفرج

 

 


عکس و پوسترهای امام زمان (عج) ویژه نیمه شعبان

erfan بازدید : 2 جمعه 01 شهریور 1392 نظرات (0)

مهدی جان!


  به روسیاهی‌من نگاه نکن و به دستهایم که خالی و گنهکارند

  قلبم را ببین که هر روز، صبح و شام تو را می‌خوانند . . .

 

 


 

:: 92/05/24 :: :: 23:42 :: :: راد ::
erfan بازدید : 2 جمعه 01 شهریور 1392 نظرات (0)

تو هر شب بی ادعا در من شعر می شوی . . .



   و من هر روز مغرورانه پز شاعر بودنم را میدهم ...!

 

http://uploadtak.com/images/i1623_1016154_510151624644.jpg

erfan بازدید : 5 جمعه 01 شهریور 1392 نظرات (0)

درسوقوت هم می توان باشکوه بود این را آبشار می گفت

erfan بازدید : 5 پنجشنبه 31 مرداد 1392 نظرات (0)
 
کاش میشد زمان را کمی فقط کمی به عقب بکشم و یکبار دیگر زندگی را آنگونه که خودم میخواهم بسازم نه آنطور که خواستند.
 
 
I wish I could go back in time and make my life the way I like to, not the way people want me.
erfan بازدید : 5 پنجشنبه 31 مرداد 1392 نظرات (0)

 

 
برای ما چه فرقی میکند آفریقا خیابان است یا میدان و یا قاره ای که روی دست زمین مانده،
ما همیشه از آفریقا رد میشویم.
 
 
No matter what Africa is, name of an avenue, name of a square or a continent as the earth legacy; we always go across Africa.
erfan بازدید : 1 پنجشنبه 31 مرداد 1392 نظرات (0)
 
باران که میبارد همه پرنده ها به دنبال سر پناهند اما عقاب برای اجتناب از خیس شدن بالاتراز ابرها پرواز میکند.
این دیدگاه است که تفاوت را خلق میکند.
 
 
When it rains, all birds fly for shelter. But the eagle alone avoids the rain by flying above the clouds.
This is the approach that makes a difference.
erfan بازدید : 0 پنجشنبه 31 مرداد 1392 نظرات (0)
 
هر صبح پلکهایت فصل جدیدی از زندگی را ورق میزند، سطر اول همیشه این است :
« خدا همیشه با ماست »
پس بخوانش با لبخند...
 
 
Every morning, our eyelids turn a new chapter of life, and the first line reads:
“God is always with us.”
So read it and keep smiling…
erfan بازدید : 0 پنجشنبه 31 مرداد 1392 نظرات (0)

 

 
راز زندگی این است
هم چون بید خم شو و چون بلوط مقاومت کن.
انعطاف در عین اقتدار...
 
 
This is the secret of life:
Bend as a willow tree and resist as an oak tree.
It is flexibility yet being strong…
erfan بازدید : 3 پنجشنبه 31 مرداد 1392 نظرات (0)
 
قدم‌هایی‌ که همچنان پس از ترسیدن برداشته شود؛ گام‌های شجاعت نام دارد..
 
 
The post-dread steps are courageous steps…
erfan بازدید : 8 پنجشنبه 31 مرداد 1392 نظرات (0)
 
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است؛ ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می‌دانیم که دارد گوش می‌دهد.
 
 
Talking to God is like talking to a friend on the phone; we may not see the other party, but we know that he is listening.
erfan بازدید : 2 چهارشنبه 23 مرداد 1392 نظرات (0)

اللهُّمَ اَخرُجنی مِنَ ظُلَماتِ الوَهم وَاکرِمنی بِنُورِ الفهم اللهُّم اَفتِح عَلَینا اَبوابَ رَحمَتِک وَانشُر عَلَینا خَزائِنَ عُلوُمِک

بِرَحمَتِکَ یا اَرحَمَ الرّاحِمینَ

erfan بازدید : 2 پنجشنبه 10 مرداد 1392 نظرات (0)

قانون شروع

 

   مقدماتبازی با قرعه كشى بوسيله سكه مشخص می شود، تيمى كه برنده قرعه است تصميم می گيرد كه به كدام دروازه در نيمه اول حمله كند (در واقع كدام طرف زمين بازى كند). تيم ديگر ضربه آغاز مسابقه را خواهد زد. تيم برنده قرعه، ضربه آغاز مسابقه را در نيمه دوم خواهد زد. در نيمه دوم مسابقه، تيمها زمينها را تعويض كرده و به دروازه مقابل حمله می كنند.

ضربه شروع
ضربه شروع روشى براى شروع يا شروع مجدد بازى محسوب می شود:

▪ در آغاز مسابقه.
▪ بعد از به ثمر رسيدن هر گل.
▪ در شروع نيمه دوم مسابقه.
▪ در شروع هر نيمه وقت اضافه (در صورت داشتن وقت اضافى).
از ضربه مستقيم آزاد بازى گل محسوب می شود.

چگونگى شروع مسابقه

▪ تمام بازيكنان در نيمه زمين متعلق به خود قرار می گيرند.
▪ بازيكنان دسته مقابل شروع كننده بايد حداقل 9.15 متر از توپ فاصله گرفته تا توپ در بازى قرار گيرد.
▪ توپ ثابت روى نقطه مركزى قرار می گيرد.
▪ داور علامت می دهد.
▪ وقتى كه به توپ ضربه زده شد و به طرف جلو حركت كرد، توپ در بازى خواهد بود.
▪ زننده ضربه نمی تواند براى بار دوم با توپ بازى كند تا توپ بوسيله بازيكن ديگرى لمس شود.

بعد از به ثمر رسيدن گل بوسيله يك تيم، ضربه شروع به وسيله تيم ديگر اجرا می شود.

تخلفات / تنبيهات

اگر زننده ضربه، قبل از اينكه توپ بوسيله بازيكن ديگرى لمس شود، براى بار دوم با توپ بازى كند:
▪ يك ضربه آزاد غير مستقيم براى تيم مقابل و از جايى كه نقض مقررات صورت گرفته است، زده می شود.
براى هرگونه نقض مقررات ديگر ضربه شروع:
▪ ضربه شروع تكرار خواهد شد.
                                                      
 
رها كردن توپ
رها كردن توپ، روشى براى آغاز مجدد بازى بعد از هر وقفه موقتى ميباشد و آن زمانى انجام ميشود كه توپ در بازى باشد و بازى براى هر دليلى كه در قانون پيش بينى نشده قطع شود.
تخلفات / تنبيهات - رها كردن مجدد توپ▪ اگر قبل از اينكه توپ به زمين برخورد كند بوسيله بازيكنى لمس شود.
▪ اگر توپ بعد از برخورد با زمين و بدون تماس با بازيكنان، بخارج از زمين بازى برود.
مقررات ويژهيك ضربه آزاد كه به نفع دسته مدافع و در داخل محوطه دروازه خود اعلام می شود، از هر قسمت داخل محوطه دروازه می تواند زده شود.
يك ضربه آزاد غيرمستقيم كه به نفع دسته حمله كننده در داخل محوطه دروازه حريف اعلام می شود، از روى خط محوطه دروازه كه موازى با خط دروازه و در نقطه اى نزديك به محل خطا، زده می شود.
بعد از اينكه بازى موقتا در داخل محوطه دروازه قطع گرديد، بازى با عمل رها كردن توپ از روى خط محوطه دراوزه كه موازى با خط دروازه و نزديك به محل توقف توپ، مجددا آغاز می شود.

قانون مدت

مدت بازى
مدت بازى شامل دو وقت مساوى چهل و پنج دقيقه اى می باشد، مگر اينكه طور ديگر بين داور و دو تيم موافقت به عمل آيد.
 
              
 
 

      هر نوع توافق در مورد تغيير زمان بازى (براى مثال كم كردن زمان هر نيمه به 40 دقيقه به دليل كمى نور) بايد قبل از آغاز بازى و با رعايت مقررات رقابتها، مشخص می شود.

مدت بين دو نيمه
بازيكنان مستحق استفاده از مدت استراحت بين دو نيمه می باشند.
زمان استراخت بين دو نيمه نبايد بيشتر از 15 دقيقه باشد.
مقررات رقابتها، بايد مدت استراحت بين دو نيمه را مشخص كند.
زمان استراحت بين دو نيمه، تنها با مواقفت داور می تواند تغيير كند.
افزودن اوقات تلف شده
اين افزايش شامل تمام زمانهاى تلف شده و به خاطر موارد زير صورت می گيرد:

▪ تعويضها
▪ تشخيص بازيكنان آسيب ديده
▪ انتقال بازيكنان آسيب ديده از زمين بازى به خارج، براى مداوا
▪ وقتهاى تلف شده
▪ هر دليل ديگر
افزودن اوقات تلف شده به صلاحديد داور است.

ضربه پنالتى
اگر يك ضربه پنالتى در پايان هر نيمه يا پايان وقت اضافى اتفاق بى افتد، اجازه داده می شود تا ضربه زده شود و بعد صوت پایان بازی زده می شود.

وقت اضافى

مقررات مسابقات می تواند بر طبق شرايط مندرج در قانون 8، دو وقت مساوى براى مسابقه منظور کند.

قانون کمک داور

وظايفدو كمك داور تعيين می شوند كه وظايف آنها تابع تصميمات داور است. آنها بايد موارد زیر را نشان دهند:

▪ وقتى كه تمام توپ از زمين بازى خارج می شود.
▪ كدام طرف حق زدن ضربه كرنر، ضربه دروازه و يا پرتاب توپ اوت را دارد.
▪ موقعى كه بازيكنى را می توان به دليل قرار داشتن در وضعيت آفسايد جريمه كرد.
▪ موقعى كه تعويض درخواست می شود.
▪ موقعى كه رفتارى ناشايست يا حوادث ديگرى در خارج از ديد داور، روى دهد.
▪ موقعى كه خطا اتفاق افتد و كمك داوران نسبت به داور نزديكتر به صحنه باشند (شامل موقعيتهاى خاص، خطاهايى كه در داخل محوطه جريمه اتفاق افتاده است).
▪ هرگاه در ضربات پنالتى، دروازه بان قبل از زدن ضربه به طرف جلو حركت كند و توپ از خط عبور كند.

همكارى
كمك داوران همچنين در كنترل مسابقه بر طبق قوانين بازى به داور كمك می كنند. بخصوص آنها می توانند براى رعايت فاصله 9.15 متر و براى كنترل بازى و كمك به داور، وارد زمين مسابقه شوند.

در صورت دخالت ناروا و غير ضرورى يا برخورد نامناسب، داور، كمك داور را بركنار و گزارش مقتضى ارسال خواهد كرد.

 

قانون داور

اقتدار داورهر مسابقه بوسيله يك داور اداره می شود. او براى اجراى قوانين، نسبت به مسابقه اى كه تعيين شده، اقتدار كامل دارد.

قدرت و وظايف داور:

▪ اجراى قوانين بازى
▪ كنترل بازى با همكارى كمك داوران و همچنين در مواردى كه با داور چهارم قابل اجرا باشد.
▪ از شرايط قانونى بودن توپ (منطبق با قانون 2 - توپ بازی) مطمين باشد.
▪ از وسايل بازيكنان كه بايد با قانون 4 - وسایل بازیکنان منطبق باشد، اطمينان يابد.
▪ عمل كردن به عنوان وقت نگهدار و يادداشت كردن نتيجه بازى.
▪ داور با صلاحديد خود می تواند، براى هرگونه نقض قانون، مسابقه را متوقف، بحالت تعليق يا ختم كند.
▪ توقف، تعليق یا ختم بازى به دليل هر نوع اشكالى كه در خارج از زمين بازى اتفاق مى افتد.
▪ اگر بازيكنى به شدت آسيب ببيند، بازى را متوقف كرده و از خارج شدن او از زمين بازى اطمينان حاصل كند.
▪ اگر به عقيده داور، آسيب ديدگى بازيكن جزيى باشد، بازى را بايد ادامه داده تا توپ از بازى خارج شود.
▪ از خروج بازيكنى كه از زخمش خون جارى است مطمين شود و بازيكن تنها موقعى می تواند با علامت داور به بازى برگردد كه خونريزى او بند آمده باشد.
▪ هنگامى كه تيمى كه برروى آن خطايى صورت گرفته، از فرصت موجود سود برد، اجازه دهد كه بازى ادامه پيدا كند و چنانچه فرصت مورد انتظار در آن لحظه رخ ندهد و آوانتاژ (advantage) داده شده در همان وقت فايده اى نبخشد، داور بايد خطاى اصلى را جريمه كند.
▪ اگر بازيكن در يك لحظه بيشتر از يك خطا انجام داد، داور بايد او را براى خطاى شديدتر تنبيه كند.
▪ تنبيه انضباطى عليه بازيكنانى كه براى خطاى قابل اخطار يا اخراج مقصر هستند.
▪ هيچ لزومى ندارد كه داور فورا" به اين عمل اقدام كند، او می تواند وقتى كه توپ از بازى خارج شد به اين كار مبادرت ورزد.
▪ داور می تواند مسيولين رسمى تيم را كه رفتار غير مسيولانه اى دارند با تشخيص و صلاحديد خود از زمين بازى و اطراف آن بخارج هدايت نمايد.
▪ عمل كردن به نظر كمك داورارن روى حوادثى كه خود آنها را نديده است.
▪ مطمين شود كه شخصى بدون اجازه وارد زمين بازى نشود.
▪ آغاز مجدد بازى بعد از هر توقف.
▪ تهيه گزارش مقتضى و دادن اطلاعات لازم از موارد انضباتى بازيكنانى يا مسيولان تيم و حوادث ديگر كه قبل، در جريان و بعد از مسابقه اتفاق مى افتد.

تصميمات داور
تصميمات داور در حقيقت در ارتباط با بازى، نهايى است.
داور تنها موقعى مى تواند تصميم خود را روى حوادث تغيير دهد كه اين تصميم به نظر او و كمك داور، نادرست بوده و بازى هنوز مجددا آغاز نشده باشد.

 

  تصميمات برد بين المللى

▪ تصميم 1
يك داور (يا هر جا كه مربوط به كمك داور يا داور چهارم باشد) براى موارد زير مسيول نخواهد بود: هرگونه جراحت و آسيب ديدگى بازيكن، مسيولان رسمى يا تماشاگر.
هر گونه خسارت وارده به هر نوع اموال.
هرگونه ضرر و زيان وارد به فرد، باشگاه، شركت، فدراسيون، انجمن يا هيت هاى مشابه كه ممكن است بر اثر تصميم داور كه براساس قوانين بازى يا روشهاى معمول لازم براى نگه داشتن بازى و كنترل مسابقه اتخاذ می كند بوجود آيد.
از قبيل تصميمات زير:

▪ تصميم در مورد اجازه يا عدم اجازه برگزارى مسابقه با توجه به شرايط زمين بازى، اطراف آن یا هوا.
▪ تصميم در مورد نا تمام گذاشتن مسابقه، به دليل شرايط جوى.
▪ تصميم در رابطه با شرايط لوازم يا تجهيزات مورد استفاده در طول يك مسابقه، از جمله تيرهاى عمودى و افقى پرچم و توپ.
▪ تصميم در مورد فطع يا عدم قطع مسابقه بر اثر دخالت تماشاگر يا هر مسيله اى كه در جايگاه تماشاگر بوجود آيد.
▪ تصميم در مورد توقف يا عدم توقف بازى، براى دادن اجازه انتقال و مداوا به بازيكنان مجروح از زمين بازى.
▪ تصميم در مورد پافشارى در درخواست انتقال بازيكن مجروح از زمين بازى به خارج جهت مداوا. ▪ تصميم در مورد اجازه يا عدم اجازه به بازيكن براى پوشيدن لباس يا وسايل ديگر.
▪ تصميم (تا آنجاييكه جزو مسيوليتهايش است) در مورد اجازه به هر فرد (از جمله مسيولان تيمها يا ورزشگاه، ماموران انتظامى، عكاسان و ساير نمايندگان رسانه ها) جهت حضور در مجاورت زمين بازى.
▪ هرگونه تصميم ديگرى كه ممكن است داور بر طبق قوانين بازى يا مطابق با وظايفش، براساس مقررات فيفا، كنفدراسيون، فدراسيون يا اتحاديه هاى ملى يا مقررات ليگ كه مسابقه تحت آن ضوابط برگزار می شود، اتخاذ كند.

▪ تصميم 2

در تورنمنتها يا مسابقاتى كه داور چهارم تعيين می شود، نقض داور و وظايف او طبق دستورالعملهاى مصوبه برد بين المللى فوتبال خواهد.

قانون وسایل

ایمن بودن - خطرناك نبودن وسايلبازيكن نبايد از وسايلى استفاده كند يا چيزى بپوشد كه براى خودش و ساير بازيكنان خطرناك باشد. (به انضمام هرگونه زيور آلات)

 

    وسايل اساسىوسايل اساسى و اجبارى بازيكنان عبارت است از:

▪ پيراهن
▪ شورت - اگر زير شورتى استفاده می شود، رنگ آن بايد به رنگ اصلى شورت باشد.
▪ جوراب ساق بلند
▪ محافظ ساق
▪ كفش

محافظ ساق

▪ كلا" بوسيله جوراب پوشيده شود
▪ از جنسهاى مناسب مانند: لاستيك، پلاستيك يا نظير آنها ساخته شود
▪ محافظت معقولانه اى را فراهم كند

دروازه بانها
هر دروازه بان بايد از رنگهايى استفاده كند كه با رنگ لباس ساير بازيكنان، داور و كمك داوران مغاير باشد.

تخلفات و تنبيهات
براى هر گونه نقض اين قانون:

▪ احتياج نيست بازی متوقف شود.
▪ داور به بازيكنى كه وسايلش نقض دارد دستور می دهد كه جهت درست كردن وسايل خود، زمين را ترك كند.
▪ بازيكن پس از اينكه نوپ در بازى متوقف شد، زمين را ترك می نمايد، مگر اينكه بلافاصله وسايل خود را اصلاح كند.
▪ بازيكنى كه براى اصلاح وسايل خود زمين را ترك كرده نمی تواند بدون اجازه داور دوباره وارد شود.
▪ قبل از ورود مجدد بازيكن به زمين بازى، داور وسايلش را كنترل كند كه درست و منطبق با قانون باشد.
▪ بازيكن تنها موقعى ميتواند مجددا به زمين بازى برگردد كه توپ خارج از بازى باشد.
بازيكنى كه زمين بازى را به دليل نقض اين قانون ترك می كند و سپس بدون اجازه داور دوباره وارد زمين می شود، با نشان دادن كارت زرد به او اخطار داده می شود.

آغاز مجدد بازى
اگر بازى توسط داور براى دادن اخطار متوقف شد:

▪ بازى مجددا" با يك ضربه آزاد غير مستقيم، بوسيله يكى از بازيكنان دسته مقابل، از محل توقف آغاز می شود.

 

قانون تعداد بازیکنان

بازيكنانيك مسابقه بوسيله دو دسته، كه هر دسته نبايد بيشتر از 11 نفر باشد و يكى از آنها دروازه بان است، انجام ميشود.
اگر تعداد بازيكنان هر يك از دسته ها كمتر از 7 نفر باشد، مسابقه آغاز نمی شود.

رقابتهاى رسمى
در مسابقاتى كه تحت سرپرستى فيفا و كنفدراسيونها و يا فدراسيونهاى/اتحاديه هاى ملى برگزار می شود، حداكثر از 3 بازيكن جانشين (تعویضی) می توان استفاده كرد.
مقررات مسابقه بايد مشخص كند كه اسامى چند نفر جانشين بايد معرفى شوند.
در مسابقات بين المللى تعداد بازيكنان ذخيره از 3 تا 7 نفر است.

ساير مسابفات در ساير مسابقات جانشينها می توانند مورد استفاده قرار گيرند مشروط براينكه:

▪ تيمهاى مربوطه در مورد حداكثر تعداد تعويض به توافق برسند.
▪ اطلاع به داور قبل از آغاز مسابقه.
▪ اگر داور اطلاع نداشته باشد يا اگر توافقى قبل از مسابقه بعمل نيايد، بيشتر از 3 نفر حق تعويض ندارند.

كليه مسابقات
در ساير مسابقات، اسامى بازيكنان جانشين بايد قبل از آغاز مسابقه به داور داده شود.
بازيكنانى كه اسامى آنها به داور داده نشده باشد، نمی توانند در مسابقه شركت كنند.

 

 

 

 

     نحوه تعویض بازیکن توسط داور

چگونگى تعويض بازيكنان
براى تعويض بازيكنان جانشين، شرايط زير بايد رعايت شوند:
▪ اطلاع داور قبل از عمل تعويض.
▪ بازيكن جانشين در صورتى می تواند داخل زمين بازى شود كه بازيكن اصلى زمين را ترك و سپس تنها با علامت داور می تواند وارد شود.
▪ جانشين تنها می تواند هنگام توقف بازى و از خط ميانى وارد شود.
▪ زمانى كار تعويض پايان يافته می شود كه جانشين وارد زمين شود.
▪ از لحظه اى كه جانشين وارد زمين بازى شد جزو بازيكنان محسوب شده و بازيكن تعويض شده، از جرگه بازيكنان خارج می شود.
▪ بازيكنى كه قبلا در بازى بوده و تعويض شده است، ديگر نمی تواند براى بار دوم در همان مسابقه شركت كند.
▪ ليه بازيكنان جانشين، خواه به بازى فراخوانده شوند يا خير، تحت اقتدار و اختيار داور خواهند بود.

تعويض دروازه بان
هر يك از بازيكنان می توانند جايشان را با دروازه بان عوض كنند، به شرط اينكه:

▪ اطلاع دادن به داور قبل از اينكه تعويض انجام شود.
▪ عمل تعويض بايد در توقف بازى انجام شود.

تخلفات/تنبيهات
اگر بازين جانشين (ذخيره) بدون اجازه داور وارد زمين شود:

▪ بازى متوقف می شود.
▪ به بازيكن جانشين با كارت زرد اخطار داده می شود، و از وى خواسته می شود كه زمين را ترك كند.
▪ بازى با رها كردن توپ از محل توقف، مجددا آغاز می شود.
▪ بازى ادامه می یابد.
▪ بعد از اينكه توپ از بازى خارج شد، بازيكنان مربوطه اخطار (كارت زرد) خواهند گرفت.

براى هرگونه نقض مقررات اين قانون:
▪ بازيكنان مربوطه با دريافت كارت زرد، اخطا می گيرند.

آغاز مجدد بازى
اگر بازى براى دادن اخطار، توسط داور متوقف شد:

▪ بازى با يك ضربه آزاد غير مستقيم، بوسيله بازيكنى از تيم مقابل و از محل توقف، مجددا آغاز می شود.

اخراج بازيكنان و جانشينان
بازيكنى كه قبل از آغاز بازى اخراج می شود، می توان بجاى وى از يك بازيكن جانشين استفاده كرد.
اگر يك بازيكن جانشين، خواه قبل از شروع و خواه بعد از شروع مسابقه اخراج شود، ديگر نمی تواند جايگزين داشته باشد.

 تصميمات برد بين المللى

تصميم 1
حداقل تعداد بازيكنان يك تيم، بستگى به نظر فدراسيون ملى دارد.
برد بين المللى عقيده دارد، اگر تعداد بازيكنان هر يك از دو دسته كمتر از 7 نفر باشد، مسابقه نبايد ادامه يابد.

تصميم 2
مربى می تواند در جريان بازى تعليمات فنى را از منطقه فنى به بازيكنان خود منتقل كند، اما بايد پس از دادن تعليمات به وضعیت خود برگردد.

تمام افراد رسمى بايد در داخل محوطه فنى باقى مانده و مسوول رفتار خود باشند.

قانون توپ

 

 جنس و اندازه توپ:

▪ باید كروى باشد.
▪ از چرم يا جنسهاى مناسب ديگر ساخته شده باشد.
▪ محيط توپ نبايد بيشتر از 70 سانتى متر و كمتر از 68 سانتى متر باشد.
▪ وزن توپ در آغاز بازى نبايد بيشتر از 450 گرم و كمتر از 410 گرم باشد.
▪ فشار توپ 0.6 الى 1.1 آتمسفر (600 الى 1100 گرم بر سانتى متر مربع) در سطح دريا باشد.

تعويض توپ ناقص
اگر در جريان بازى توپ تركيد یا به هر طریقی حالت قانونى خود را از دست داد:

▪ بازى متوقف می شود.
▪ بازى مجددا با رها كردن توپ از محلى كه توپ تغيير شكل داده است آغاز می شود.

اگر موقعى كه توپ در بازى نيست تركيد يا از حالت قانونى خارج شد، مثل ضربه آغاز بازى، ضربه دروازه، ضربه كرنر، ضربه آزاد، ضربه پنالتى يا پرتاب اوت:

▪ بازى مجددا با همان ضربه شروع می شود.
▪ توپ نبايد در جريان بازى تعويض شود مگر با اجازه داور.
 تصميمات برد بين المللى

علامت استانداردهای توپ ▪ تصميم 1
در مسابقات يا رقابتهايى كه تحت سرپرستى كنفدراسيونها برگزار می شوند، توپ مورد استفاده بايد داراى يكى از تاييديه هاى زير باشد:
▪ The Official FIFA Approved
▪ The Official FIFA Inspected
▪ The Reference International Matchball Standard
▪ IMS - International Matchball Standrad

وجود چنين علامت هايى روى توپ مورد استفاده، نشان مى دهد كه با روشهاى لازم آزمایش شده و مورد قبول قرار می گیرد.

توپ علاوه بر اينها، بايد مورد تاييد برد بين المللى نيز باشد.
انستيتوهايى كه آزمايش ها را انجام مى دهند بوسيله فيفا انتخاب می شوند.
فدراسيونها يا اتحاديه هاى ملى مى توانند، توپهايى را كه داراى يكى از سه تاييديه هاى فوق باشند مورد استفاده قرار دهند.

تصميم 2
در مسابقات فيفا و مسابقاتى كه تحت سرپرستى كنفدراسيونها و فدراسيونهاى ملى برگزار می شوند، هيچ نوع تبليغ تجارى روى توپ مجاز نيست جز آرم بازى و علامت تجارى توليد كننده توپ.
مقررات مسابقه ميتواند اندازه و تعداد اين قبيل ماركها را محدودتر كند

erfan بازدید : 2 پنجشنبه 10 مرداد 1392 نظرات (0)
 
سلطان سلیمان اول یا سلیمان كبیر، با 46 سال سلطنت، طولانی‌ترین دوران زمامداری را در تاریخ امپراتوری عثمانی داشت. طی این 46 سال حكومت، افراد زیادی در حكمرانی بر قلمروی وسیع عثمانی نقش پیدا كردند كه بسیاری از آنها در مجموعه «حریم سلطان» حضور دارند
 
برترین مجله اینترنتی ایران

مجله ایده آل: سلطان سلیمان اول یا سلیمان قانونی، یا سلیمان كبیر، با 46 سال سلطنت، طولانی‌ترین دوران زمامداری را در تاریخ امپراتوری عثمانی داشت. طی این 46 سال حكومت، افراد زیادی در حكمرانی بر قلمروی وسیع عثمانی نقش پیدا كردند كه بسیاری از آنها در مجموعه «حریم سلطان» حضور دارند و البته چند كاراكتر خیالی و غیرواقعی هم به این داستان اضافه شده‌اند. اگرچه ساخت مجموعه حریم سلطان هنوز ادامه دارد و با توجه به موج اعتراض‌های انجام شده به آن به نظر می‌رسد شیوه و رویكرد سریال تغییر كند و برخی شایعات حاكی از این است كه ممكن است سازندگان مجموعه آن را تا به انتهای داستانی كه در آغاز نوشته شده است نسازند، اما به هر حال براساس كتابی كه فیلم از روی آن ساخته شده است و از روی تاریخ می‌توان پایان زندگی تمام بازیگران اصلی این مجموعه را ترسیم كرد. آنچه می‌خوانید سکانس‌های آخر داستان «حریم سلطان» است.

سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

روزهای آخر سلطان چگونه گذشت

سلطان سلیمان اول، مرزهای عثمانی را به بزرگ‌ترین حد خود رساند و در داخل امپراتوری هم اقدامات اصلاحی زیادی انجام داد و تحولاتی در امور اقتصاد، مالیات و هنر را رقم زد، او در عین حال ارتباطاتی با تمام مراكز قدرت در جهان برقرار كرد و اجازه تجارت با كشورهای نزدیك و دوردست را صادر كرد و به پیروان سایر ادیان الهی اجازه زندگی در قلمروی عثمانی زیر لوای دین خود را داد اما به هر حال دوران حكومت طولانی او با جنگ‌ها،‌ خونریزی‌ها، خشونت‌ها، قتل‌عام‌ها و اسارت‌‌های بسیاری همراه بود و برخی اقدامات این سلطان با هر معیاری خشونتی فاجعه‌بار محسوب می‌شود (ازجمله قتل 2فرزندش با دستور مستقیم خود او و دستور قتل 4 نوه‌اش از جمله یك كودك شیرخواره.) در نهایت سلطان سلیمان كه به روایت تاریخ بیشتر عمر خود را در جنگ بوده (و به روایت سریال حریم سلطان اكثر عمر او در حرمسرا گذشته) در زمان جنگ با مجارها، در خارج شهر كنستانتین پل، بیمار شد و در روز پنجم یا ششم سال 1566 میلادی درگذشت. علت مرگ او را بعضی مورخان حمله قلبی و برخی دیگر مشكل تنفسی ذكر كرده‌اند.

سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

در كتاب‌های تاریخی اشاره‌های زیادی به پشیمانی سلطان سلیمان از به قتل رساندن فرزندانش و وزیر اعظم او و تحت نفوذ خرم سلطان قرار گرفتن، شده است اما در كتاب‌های داستانی آمده كه سلطان چند ماه آخر عمر خود را صرفا به كابوس دیدن و ابراز ناراحتی و اشك ریختن و اظهار پشیمانی نمی‌گذرانده است، حتی در یك كتاب داستانی اشاره شده است كه سلیمان به دلیل این اقدامات از شدت شرمساری در آخر عمر خود دیوانه شده بود، اما بعید به نظر می‌رسد چنین روایتی صحت داشته باشد. البته باید این احتمال را هم در نظر داشت كه با توجه به جایگاه ویژه سلطان سلیمان در تاریخ عثمانی، به نوعی طی تاریخ اعقاب او تلاش كنند تا هرگونه تصویر ناپسند و زشت و ضعیف از او را از صفحات تاریخ پاك كنند.

سلطانی با رفتاری عجیب

در این مجموعه شخصیت سلطان سلیمان شخصیتی مستبد و دیکتاتور تصویر شده ولی در بعضی از جاها این شخصیت دیکتاتور کاملا نزول پیدا می‌کند و شکسته می‌شود به طور مثال او به خاطر یکی از همسرانش تمام اصول و قواعد خود را زیر پا می‌گذارد که این رفتار بسیار عجیب است.

سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

خالد ارگنچ (سلطان  سلیمان)

متولد 30 آوریل 1970 در استانبول تركیه و یك بازیگر ترك‌تبار است. او پسر ساییت ارگنج، یكی از بازیگران شناخته‌شده تركیه است. تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان بشیكتاش آتاتورك در سال 1989 به اتمام رساند و بعد به دانشگاه فنی استانبول رفت. ولی بعد از یك سال آنجا را ترك كرد و به دانشگاه هنرهای زیبا رفت و پس از آن نیز به شغل اپراتوری كامپیوتر و فروشندگی پرداخت و بعد از آن وارد دنیای بازیگری شد.



سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

  سلما ارگچ (خدیجه سلطان)

متولد اول نوامبر 1978 در آلمان،  روانشناس، و بازیگر زن ترك است. در شهر هام در آلمان به دنیا آمد. به مدت 3 سال در دانشگاه وستفال ویلهم مونستر به تحصیل در رشته پزشكی پرداخته و سپس در دانشگاه فرن‌یونی هاگن در رشته‌های فلسفه و روانشناسی تحصیلات خود را تكمیل كرده است. او در سال 2000 میلادی پا به عرصه بازیگری گذاشت.



سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

  نورفتاح اوغلو(ماه دوران)

متولد 13 نوامبر 1980 است. بازیگر دورگه كه در شهر دویسبورك از كشور آلمان به دنیا آمده است. مدتی با نام نور آیسان به فعالیت در عرصه بازیگری پرداخت كه نام فامیل همسرش بوده است. اما بعد از مدتی نام خود را تغییر داده و با اسم اصلی خویش به فعالیت می‌پردازد. او در سریال حریم سلطان در نقش ماه دوران تا حد مطلوبی به شهرت می‌رسد كه البته هنوز جزء بازیگران مطرح و پرطرفدار تركیه به حساب نمی‌آید.



سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

  بوراك اوزچیویت(اوغلو)

بوراك اوزچیویت كه نقش مالكوچ اوغلو را در سریال حریم سلطان بازی می‌كند  در تصاویر تبلیغ ژل اصلاح صورت حضور داشته است. حریم سلطان سریالی است كه بازیگرانش از بازیگران درجه 2 و 3 تركیه هستند و در انواع و اقسام تبلیغات نازل بازرگانی به عنوان بازیگر دیده می‌شوند.



سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

   نباهت چهره (والده سلطان):

زاده 15 مارس 1946 یك بازیگر ترك است. از طرف پدرش یك رگ گرجستانی دارد. از بازی‌های معروف او می‌توان  در سریال حریم سلطان و همچنین سریال عشق ممنوع نام برد. او از بازیگرهای قدیمی تركیه است كه البته هیچ وقت بازیگر مطرح و تراز اولی نبوده و بیشتر طی سال‌های گذشته با بازی در نقش زنان سالخورده به فعالیت در عرصه بازیگری پرداخته است.



سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

اوكان یالابیك (ابراهیم پاشا)

متولد 23 دسامبر 1978 در بالك حصار تركیه است. در دوره دبیرستان تصمیم به بازیگری می‌گیرد. ابتدا وارد تئاتر مدرسه شده و سپس تصمیم می‌گیرد به صورت رسمی به تحصیل بازیگری بپردازد. به همین منظور به دانشكده هنرهای زیبای استانبول رفته ودر آنجا زیر نظر متخصصان بازیگری به تحصیل می‌پردازد. اوكان یالاییك را می‌شود یكی از بازیگرهای درجه دو یا سه تركیه دانست.



قتل ابراهیم پاشا توسط سلطان سلیمان

وزیری كه در آغاز پسرك دهاتی اسیری بود كه آرام‌آرام پله‌های ترقی را طی می‌كرد پس از نوكری به پیشكاری و سپس مشاوری و سپس وزیری اعظم و دامادی خانواده سلطنتی رسید. او که توسط سلطان سلیمان به دلیل محل تولدش «پارگایی» نامیده می‌شد قبل از آنكه وزیر اعظم شود از سلطان خواست او را به این پست منصوب نكند، زیرا از جانش می‌ترسید، اما سلطان او را منصوب كرد و به او اطمینان داد خطری او را تهدید نخواهد كرد، اما ابراهیم پاشا چنان قدرت و نفوذ و ثروتی پیدا كرد كه دشمنان بسیاری یافت. در سریال حریم سلطان دشمن شماره یك او خرم سلطان تصویر شده است اما در تاریخ آمده كه ابراهیم قربانی توطئه‌های سرداران سپاه، ‌‌وزیران و به خصوص حسابدار اعظم دولت عثمانی اسكندر چلبی شده است اما اینكه در توطئه‌چینی علیه او ردپاهای خرم سلطان هم وجود داشته شكی در میان نیست.

سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

 در كل  در تاریخ آمده است كه ابراهیم پاشا چندبار به دلیل اعتماد شخص سلطان به او، از توطئه‌هایی كه علیه او چیده شده بود جان سالم به در برد، اما در نهایت یك روز صبح، جنازه بی‌جان او در راهروهای كاخ توپقاپی پیدا می‌شود (او در مجموع 13 سال وزیر اعظم دولت عثمانی بود) مراسم به خاكسپاری او هم برخلاف معمول مراسمی معمولی و ساده بوده است، اما در تاریخ آمده است كه سلطان سلیمان پس از مرگ مشكوك پارگایی بارهاو بارها اظهار ناراحتی كرده و به گونه‌ای به خطا بودن آن مرگ اشاره كرد كه معلوم بود چنین قتلی با نظر مستقیم او انجام شده است. تاریخ گواهی می‌دهد كه به قتل رساندن وزیر اعظم از بزرگ‌ترین اشتباهات سلطان سلیمان بوده است.



کشتن پسر، اشتباهی که سلطان سلیمان را دیوانه کرد

پسر بزرگ پادشاه با اینكه می‌داند احضار به احتمال بسیار زیاد برای به قتل رساندن اوست اما دستور پدر را اجابت می‌كند و سلطان به شیوه‌‌ای ناجوانمردانه او را در خیمه خود به قتل می‌رساند.

سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

مصطفی، پسر ارشد سلطان سلیمان تنها پسر او از زنی غیر از خرم‌ سلطان، فرزند ماهی دوران گل‌بهار سلطان بود،  فرزندی كه تاریخ گواهی داده در میان برادران و خواهرانش و اصلا در كل تاریخ  عثمانی یكی از نوادر بوده است. در واقع تمام روایات تاریخ حاكی از هوش، شجاعت و قدرت این شاهزاده است. اما مصطفی یك دشمن عمده به نام «خرم سلطان» داشت كه می‌‌دانست اگر مصطفی به عنوان شاهی برسد به رسم عثمانی‌ها تمام برادران تنی و ناتنی خود یعنی فرزندان خرم و احتمالا خود او را به قتل خواهد رساند. خرم سلطان پس از به قتل رسیدن ابراهیم پاشا افراد نزدیك به خود را به سمت‌های وزیر اعظمی و وزیر محاسبات و مالیات می‌گمارد و با كمك آنها و البته فرماندهان ینی چری (سپاهیان مخصوص و ویژه عثمانی) شروع به توطئه و بدگویی علیه مصطفی می‌كند و در نهایت این بدگویی‌ها منجر به این می‌شود كه سلطان مصطفی را احضار كند، پسر بزرگ پادشاه با اینكه می‌داند احضار به احتمال بسیار زیاد برای به قتل رساندن اوست اما دستور پدر را اجابت می‌كند و سلطان به شیوه‌‌ای ناجوانمردانه او را در خیمه خود به قتل می‌رساند.

تقریبا تمامی مورخان ترك و اروپایی متفق‌القول می‌گویند به قتل رسیدن این شاهزاده شایسته بزرگ‌ترین اشتباه سلطان سلیمان بوده است و او تنها كسی بوده كه می‌توانست شكوه و افتخار و وسعت امپراتوری پدر را حفظ  كند و قتل او و به حكومت رسیدن سلیم دوران اوج  عثمانی را پایان داده است و دوران نزول این امپراتوری را رقم زده است. بوسكوبر، سفیر اتریش در دربار  عثمانی در مورد مصطفی نوشته: «مصطفی تحصیلكرده‌ترین، باهوش‌ترین و شجاع‌ترین مردی است كه در میان عثمانی‌ها دیده‌ام، امیدوارم كه این شاهزاده هیچگاه فرمانده قشون عثمانی در جنگ با اروپایی‌ها نشود.»

در برخی روایات ترك آمده است كه سلطان سلیمان پس از كشتن پسر ارشدش بسیار از این كار ناراحت بوده و بارها خرم را به دلیل تلقین خیانت مصطفی به او سرزنش كرده و حتی از خود دور كرده حتی اشاره شده كه سلطان شعری در غم فرزندش می‌سراید كه به دستور سلطان سلیم تمام نسخه‌های موجود این شعر معدوم می‌شود.



سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

مهمت گونسور(شاهزاده مصطفی)

مهمت گونسور  متولد سال 1975 در شهر استانبول تركیه  در مدرسه ایتالیایی این شهر تحصیل كرد و در 14 سالگی اولین فیلمش را بازی كرد. او پس از پایان تحصیل در دبیرستان به كار در كافه پرداخت و سپس مدل یك برند پوشاك شد اما بالاخره  به سینما برگشت و با فیلم«حمام»مشهور شد.این بازیگر تازه بعد از چند سال حضور در سینما در 28 سالگی برای اولین بار به كلاس بازیگری رفت و سال بعد از پایان كلاس‌ توانست جایزه بهترین بازیگر مرد را از جشنواره فیلم آنتالیا  را بگیرد.



قاتلی سنگدل که  آرزو به دل از دنیا رفت

كنیزی كه به روایتی از اوكراین آمده بود و به روایتی از رومانی اسم اولیه‌اش روكسولانا بوده (و به روایتی آناستازیا) توسط تاتارها اسیر می‌شود و مرگ پدرش كه یك كشیش ارتودوكس بود را به چشم می‌بیند و همان موقع تصمیم می‌گیرد از مسببان این اتفاق انتقام بگیرد. اما در تاریخ تركیه آمده است كه تمام كینه‌توزی‌ها و دشمنی‌های خرم‌سلطان و توطئه‌های او ناشی از حرص به قدرت و ترسش از رقبا بوده است. به هر حال خرم سلطان طی سال‌های حضورش در حرم سلطان سلیمان از یك كنیز به زنی آزاد كه به همسری پادشاه عثمانی درآمد (این اتفاق تنها یك بار افتاده است) ارتقا یافت. او طی 30 سال حضورش در دربار، 4 پسر و یك دختر برای سلیمان به دنیا آورد اما معروف است كه می‌گویند 10برابر این تعداد جان گرفت.

سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

در واقع ردپای او در قتل ابراهیم‌پاشا، شاهزاده‌ مصطفی و بسیاری از زنان دربار و بزرگان سپاهی و حكومتی دولت عثمانی دیده می‌شود. در نهایت خرم پس از آنكه به آرزوی خود یعنی مطمئن شدن از جانشینی سلیمان با یكی از فرزندان خود رسید و به نفر اول حرم سلطان بدل شد، در 52 سالگی به علت ابتلا به عفونت ریه درگذشت. اما او به بزرگ‌ترین آرزوی زندگی‌اش یعنی بدل شدن به والده سلطان نرسید، زیرا همسرش پس از او از دنیا رفت. در تاریخ تركیه آمده است كه خرم سلطان به رغم كینه‌توزی‌هایش قلبی مهربان داشته است و ساختن بیمارستانی مخصوص زنان، چند مكتبخانه و یك حمام بهداشتی توسط او را نشانه‌هایی از نوع‌دوستی و مهربانی او می‌دانند. در تاریخ ردپایی از پشیمانی خرم سلطان از اقداماتی كه انجام داده ثبت نشده است، اما در داستان‌های نوشته شده شاید از لحاظ دراماتیك كردن داستان آمده كه خرم در انتهای عمر خود از اقدامات مرگبارش پشیمان شده است.



سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟

مریم سارا اوزلی (خرم سلطان)

متولد12 اوت 1983 بازیگری ترك‌تبار اهل آلمان است. در كارنامه كاری‌اش دریافت جایزه كیك را به عنوان بهترین بازیگر زن دارد. در فیلم‌هایی همچون ستاره‌ها بر روی نخ، خط و سفر بی بازگشت نقش‌هایی فرعی به عهده داشته است. او پیش از این در سریالی به اسم «پرونده‌ای برای دو نفر» نیز به ایفای نقش پرداخته اما با بازی در سریال حریم سلطان شناخته شده و به شهرت رسیده است كه البته شهرتش در تركیه بسیار كمتر از شهرتش در ایران است.

یکی از همسران سلطان سلیمان، خرم سلطان نقش برجسته‌ای در این سریال دارد که فردی است با روحیه قوی و محکم که به دلیل کمبودهایی که در گذشته داشته و بلاهایی که سرش آمده کینه شدیدی را با خود حمل می‌کند ولی برای رسیدن به اهدافش کاملا ثابت‌قدم و نترس است اما تمام روابط انسانی را زیر پا می‌گذارد و زیر یک نقاب پر از حسادت و کینه زندگی می‌کند، حتی به صمیمی‌ترین دوست خود پشت کرده و قصد جان او را می‌کند که به نظر من چنین تصویری هیچ آثار مثبتی روی روابط دوستی به‌خصوص در دختران  ما نخواهد گذاشت.



سرانجام مجموعه سلطان سلیمان چه می‌شود؟


استاد تاریخ دانشگاه تركیه: سریال‌های تاریخی تركیه واقعی نیستند

ارهان افیونچو، یكی از پروفسورهای هیأت علمی موسسه عالی فرهنگ، زبان و تاریخ آتاتورك كه مشاور سابق سریال حریم سلطان نیز بوده است، می‌گوید: سریال‌های تاریخی تركیه كاملا با واقعیت متفاوت هستند. سریال‌های تاریخی علاوه بر یك بعد واقعی، یك بعد تخیلی هم دارند. شما برای ساخت بعد تخیلی این سریال‌ها به تفكر بیشتری نیاز دارید، زیرا باید یك داستان خلق كنید. از سوی دیگر واقعیت‌های سیاسی را می‌دانید و باید آنها را به سریال در حال ساخت اضافه كنید. اما كسی نمی‌داند كه سلطان زنانش را چگونه به دست می‌آورد و روزمرگی خود را چگونه سپری می‌كرد و به همین دلیل است كه شاید باید داستان‌پردازی كند؛ چیزی كه ما در حریم سلطان انجام دادیم در ابتدا بحث برفرستادن سلطان این سریال به سفرهای باشكوه بود و من قسمت سفرها را به سریال اضافه كردم اما نكته جالب این بودكه تعداد مخاطبان و رتبه سریال در این قسمت‌ها كاهش پیدا می‌كرد. به نظر من باید به بخش محرمانه زندگی خصوصی احترام گذاشت. در غیر این صورت این بی‌احترامی به زندگی خصوصی افراد است. در مستندات هیچ تخیلی وارد نیست اما بسیاری از سریال‌های تاریخی تركیه، داستانی هستند نه مستند و با واقعیت فاصله دارند.



چرا حتی سلطان محبوب شد؟

اگر بخواهیم روی سریال حریم سلطان متمركز شویم و به روابط افراد نگاه کنیم، می‌بینیم که روابط متزلزلی که بین افراد وجود دارد می‌تواند کاملا بر روابط زوجین، خانواده‌های ایرانی، دخترها و پسرهای جوان ما تاثیرگذار باشد. متاسفانه شب‌های متمادی که خانواده ها جمع صمیمی‌شان و حرف‌ها و صحبت‌هایی که خیلی ارزشمند هستند را رها می‌کنند و تمام حواسشان به تماشای این سریال می‌رود در واقع به اساس خانواده خود ضربه می‌زنند.

    چرا  طرفدار دارد؟

به نظر می‌رسد این مجموعه تا حدودی مورد استقبال قرار گرفته که به نظر من این موضوع چند دلیل عمده دارد: 1. نزدیک بودن فرهنگ ترک‌ها به ما، مسلمان بودن آنها، نزدیکی بسیاری از اعتقادات و عقایدشان، رواج داشتن مرد سالاری در این جامعه، حتی نزدیک بودن غذاهاو افکار خرافی‌شان. 2. لوکس بودن و اشرافیت بیش از حد و تنوع در لباس‌ها و فرم و رنگ‌آمیزی آنها، زیورآلات و جواهرات و همچنین استفاده از مناظر طبیعی و زیبا.3. علاقه طبیعی عموم مردم به سریال‌هایی که در آنها احتیاجی به زیاد فکر کردن و گذاشتن انرژی نیست  و همه چیز داستان بیان می شود نه اینكه ذهن و فکر مخاطب را درگیر کند. 4. وجود تعداد کثیری از اقوام ترک در ایران و همچنین شناخت ایرانی‌ها از کشور ترکیه و وقایع این کشور.

    یك دنیا بدآموزی

در كل می‌شود گفت این سریال ترویج دروغ و خیانت‌کاری و جبران بیمارگونه حقارت‌ها و کینه توزی های افراطی است. یکسری افکار انتقام‌گیرانه، کینه‌توزانه، حسادت‌های بیمارگونه، قدرت‌طلبی، جبران همراه با حقارت‌های زیاد و خرد کردن افراطی شخصیت‌ها به دلیل رسیدن به اهداف، در آن است که به هیچ عنوان تاثیر خوبی به‌خصوص بر جامعه ما نخواهد داشت. نشان دادن خیانت‌ها و تعدد روابط نامناسب می‌تواند کاملا بر روابط زوجین و دیدگاه‌های جوانان ما تاثیرگذار باشد و به علت اینکه مدام جلوی چشمشان هست، عادی و طبیعی جلوه کند. همه ما کارهایمان را با یاد و نام خدا آغاز می‌کنیم، پس بهتر است تا پایان آن کار نیز خدا را به خاطر داشته باشیم و از او کمک بخواهیم و در هر سطح و مقامی فراموش نکنیم که از کجا آمده‌ایم و بدانیم انسانیت و انسان بودن بالاترین مقام بشر است.
erfan بازدید : 2 پنجشنبه 10 مرداد 1392 نظرات (0)

اس ام اس شهادت امام علی (ع) 92|تسلیت شهادت امام علی (ع)

 

www.4uFun.ir

اس ام اس شهادت امام علی (ع) 92|تسلیت شهادت امام علی

 

دانی زچه رو دیده ما میگرید / در ماتم شاه اولیا می گرید

تنها ز غمش اهل زمین گریان نیست / عیسی به فلک از این عزا میگرید

با تسلیت ایام شهادت مولای متقیان

در مناجات شبانه شبهای قدر را التماس دعا دارم

.

.

.

بر روح تمام شیعیان تیغ زدند

بر مردترین مرد جهان تیغ زدند

خورشیدبه سینه، ماه برسر می زد

انگاربه فرق آسمان تیغ زدند.

سالروز ضربت خوردن امام علی(ع) تسلیت باد

.



اس ام اس شهادت امام علی (ع)

.

شد کشته بمحراب عبادت حیدر

هر دیده بحال مرتضی می گرید

بـا گفتن “قد قتل” ز جبریل امین

در خلد برین خیر نساء میگرید . . .

 

 

 

اس ام اس شهادت امام علی (ع) 92|تسلیت شهادت امام علی (ع)

 

از حیدر مردانه ، عنایـت شده امشب

 از ضربـت شبگانه شــکایت شده امشب

 این قصه که امشب همه عالم به عزایند

 از میـخ در خانه حـکایت شده امشب . . .

.

.

.

دنیای دنی، جای کسی همچو علی نیست

آغشت به خون، روی جهان‏تاب علی را

تا رد نکند خالق او، خواهش اورا

ز آن رنگ شهادت زده، محراب علی را . . .

.

.

.

نــخــورده سفــره‌ات جز خشک‌نانی

نــدیــده کـام تو جز استخوانی

نـــــدارد آســـمـــــان حــجـــره تـــو

به جز اقلیم اشکت کهکشانی . . .

.

.

.

خداحافظ ای نخــــــــل ها چاها

دگر نشـــــنوید از علـــــــــی آه ها

که شام علــــــــی گشته دیگر سحــــــر

که امشــــــــب رود نزد پیغمـــــــبر . . .

.

.

.

دل را ز شرار عشق سوزاند علی(ع)

یک عمر غریب شهر خود ماند علی(ع)

وقتی که شکافت فرق او در محراب

گفتند مگر نماز می خواند علی(ع) . . .

.

اس ام اس شهادت امام علی (ع) 92|تسلیت شهادت امام علی (ع)


.

محراب کوفه امشب در موج خون نشسته

یا عرش کبریا را سقف و ستون شکسته

سجاده گشته رنگین از خون سرور دین

یا خاتم النبیین، یا خاتم النبیین

از تیغ کینه امشب فرقی دو نیم گردید

رفت آن یتیم پرور، عالم یتیم گردید

با عرض تسلیت و التماس دعا

.

.

.

یک عمر تماشای دری خون آلود / یاد آوری حادثه ای سرخ و کبود

کم کم به علی بال پریدن میداد / ای تیغ نیازی به حضور تو نبود . . .

.

.

.

به فرق نازنینش کی اثر می کرد شمشیر

یقینا ابن ملجم وقت ضربت یا علی گفت . . .

.

.

.

برای صیقل روح و روان ها /  به دل دریائی ازایمان نشانیم

 برای اولین مظلوم عالم /  بسی خون دل ازچشمان چکانیم

 هزاران لعنت و نفرین بسیار /  به قاتل های مولا مان رسانیم . . .

.


اس ام اس شهادت امام علی (ع) 92|تسلیت شهادت امام علی (ع)

.

امشب ، شب ناله در فراق پدری مهربان است

که غیر از چاه و نخل و ماه، کسی گریه‏اش را ندیده بود

پدری دل‏سوز که با آه همه کودکان یتیم شریک بود

و غصه‏های همه را بر جان خود هموار می‏کرد

ولی کسی از غربت او و دردهای دلش

با خاری در چشم و استخوانی در گلو ، خبر نداشت . . .

.

.

.

به نماز بست قامت که نهد به عرش پا را

به خدا علی نبیند به نماز جز خدا را

به نماز آخرینش چه گذشت من ندانم

که ندای دعوت آمد شه ملک لافتی را

همه اهل بیت عصمت زسرا برون دویدند

ابتا و واعلیا بنمود پر فضا را

.

.

.

به شهر کوفه در محراب طاعت / علی شد کشته در حال عبادت

ز پـور ملجم مردود کافر / بخون شد غوطه ور ساقی کوثر . . .

.

.

.

دل را ز شرار عشق سوزاند علی(ع)

یک عمر غریب شهر خود ماند علی(ع)

وقتی که شکافت فرق او در محراب

گفتند مگر نماز می خواند علی(ع)

.

.

.

ملائک پر زنان ، بر سر زنان از عرش می آیند

ببین بال ملائک را کز آن شق القمر تر شد

غروبی کرد ماه آن سان که دیگر بر نمی تابد

بیا زهرا ، تلافی کن علی آخر به بستر شد . . .

.

اس ام اس تسلیت شهادت امام علی (ع) 92|پیامک شهادت امام علی (ع)

.

بی ذکر علی صومعه و دیری نیست

کس را پـی درک ذات او سیری نیست

گویند که از غـیر علـی چشـم بپوش

هـر جـا نگـرم علـی بـود غیـری نیـست . . .

.

.

.

به قلبم سوره کوثر نوشتند

دلم را بنده قنبر نوشتند

به کوی عاشقی،

در لوح سینه

صد و ده مرتبه حیـــدر نوشتند . . .

.

.

.

در برج ولا مهر جهانتاب علی است

در شهر علوم سرمدی ،باب علی است

از اول خلقت جهان تا محشر

مظلوم ترین شهید محراب ،علی است . . .

.

.

.

شمشیر خصم تارک حیدر شکسته است

محراب، همچو لاله در خون نشسته است

فلک نجات و قائمه عرش کردگار

از موج خیز حادثه بى تاب و خسته است . . .

.

.

.

دل را ز شرار عشق سوزاند علی(ع)

یک عمر غریب شهر خود ماند علی(ع)

وقتی که شکافت فرق او در محراب

گفتند مگر نماز می خواند علی(ع)

 

erfan بازدید : 2 چهارشنبه 09 مرداد 1392 نظرات (0)
مسی بازهم در نقش فرشته نجات بارسا+فیلم

ستاره آرژانتینی بارسا پس از حضور در نیمه دوم 2 گل برای تیمش به ثمر رساند تا کاتالان‌ها بازهم به لطف حضور او به پیروزی برسند.

خبرگزاری فارس: مسی بازهم در نقش فرشته نجات بارسا+فیلم

به گزارش خبرگزاری فارس، بارسلونا در نیوکمپ میزبان رئال بتیس بود و با نتیجه 4 بر 2 به پیروزی رسید.

در این دیدار بازی تا دقیقه 56 با تساوی 2 بر 2 پیش رفت تا اینکه مسی در این دقیقه وارد میدان شد تا دو گل برای کاتالان‌ها به ثمر برساند و درنهایت تیمش با نتیجه 4 بر 2 به برتری برسد.

دیگر گل‌های بازی را پابون و پرز برای بتیس و سانچس و ویا برای بارسا به ثمر رساندند.

بارسا با این برد با 88 امتیاز در آستانه قهرمانی لالیگا قرار گرفت

erfan بازدید : 3 چهارشنبه 09 مرداد 1392 نظرات (0)

محسن تنابنده در نقش ابی / سریال شاه گوش

کافه سینما / یکی از رسانه های نزدیک به مهران مدیری از حضور افتخاری مدیری در این سریال خبر داده هر چند این خبر از سوی سازندگان سریال تایید نشده اما عکسی از مدیری در پشت صحنه سریال در کنار داوود میرباقری و عبدالله اسکندری منتشر شده.

حضور اکبر عبدی در نقش کله پز و فرهاد اصلانی در نقش افسر و شباهت گریم محسن طنابنده به یکی از خوانندگان خارج از کشور از دیگر حواشی این سریال است.

فرهاد اصلانی، محسن تنابنده، حمیدرضا آذرنگ، مرجانه گلچین، احمد مهران­فر، شهرام حقیقت دوست، طناز طباطبایی، مصطفی طاری، ابراهیم آبادی، علیرضا جعفری، علی فتحعلی و حامد میرباقری دیگر بازیگران شاه گوش هستند.

در روزهای گذشته مجله صبا خلاصه داستان کامل تری از این سریال منتشر کرده که به شرح زیر است:

اکبر عبدی کله پزی است که عشق اش به استقلال را با هیچ چیز دیگر جایگزین نمی کند.. او دختری دارد با بازی طناز طباطبایی که دخترک خواستگاری پرسپولیسی دارد و همین تعلق رنگی است که با مخالف پدر روبرو می شود. نقش پسرک خواستگار را حامد میرباقری فرزند پسر داوود بازی می کند.

در ادامه یک تصادف منجر به فوت باعث بازگشایی پرونده یک قتل می شود؛ کله پز داستان حین عبور از عرض خیابان با پژوی سبزرنگی تصادف کرده و در پی این تصادف می میرد! تنها شاهد اتفاق مردی است تک چشم که فقط رنگ و نوع ماشین را تشخیص داده است. این طوری است که تمامی پژوهای سبزرنگ داخل شهر فراخوانده می شوند و این چنین است که داستان وارد فاز کلانتری می شود؛ افسر تحقیق پرونده هم فرهاد اصلانی است! احمد مهرانفر هم سرباز کلانتری است.

از اینجا به بعد است که هر کدام از قسمتهای سریال به بازجویی از یکی از مظنونین اختصاص می یابد و  جالب اینجاست که پسرک خواستگار هم به عنوان یکی از مظنونین تحت بازجویی افسر تحقیق قرار می گیرد؛ افسری که گوشهای تیزی دارد و همین عاملی است بر موفقیت نهایی او.

دیگر عوامل شاه گوش عبارتند از:

داوود میرباقری( نویسنده و کارگردان)، مسعود پاکدل(مجری طرح)، عبدالله اسکندری (طرح چهره پردازی)، عظیم جوانروح (مدیر تصویربرداری)، سهیل نوروزی و مهدی افشار (تصویربرداران)، هومن کبیری (جانشین تهیه و مدیر تولید)، فردین خلعتبری (موسیقی متن)،مجید علی اسلام (طراح صحنه و لباس)، رشید دانشمند (مدیر صدابرداری) ،محمدرسول صادقی (مدیر روابط عمومی) و رسول نجفیان (مشاور کارگردان)، مهران برومند و سید محمد امامی(تهیه کننده)

نخستین عکس ها از صحنه و پشت صحنه سریال تازه داوود میرباقری را در ادامه ببینید :

erfan بازدید : 4 چهارشنبه 09 مرداد 1392 نظرات (0)

بهنوش بختیاری گزارشگر لیگ برتر شد! + تصویر

تابناک / بازی لیگ برتر ایران که همه ساله در سطح گسترده منتشر می شود که هر ساله با صدای عادل فردوسی پور است اما امسال با صدای بهنوش بختیاری روانه بازار بازی های رایانه ای شده است.
 
 گزارشگری بهنوش بختیاری

قدس آنلاین: بهنوش بختیاری پس از چندی قبل که خبر خوانندگی وی در فضای مجازی منتشر شد که بازتاب بسیار گسترده ای هم روبرو شد اخیرا به گزارش گری لیگ برتر فوتبال ۹۳ - ۹۲ روی آورده است.
 
بازی لیگ برتر ایران که همه ساله در سطح گسترده منتشر می شود که هر ساله با صدای عادل فردوسی پور است اما امسال با صدای بهنوش بختیاری روانه بازار بازی های رایانه ای شده است.
 

گفتنی است که در تبلیغان این محصول آمده برای اولین بار است که یک زن گزارشگری فوتبال می کند.در این بازی بهنوش بختیاری و شهروز شبستری بصورت همزمان این بازی را گزارشگری می کنند.


منبع : تابناک به نقل از قدس آنلاین

erfan بازدید : 3 چهارشنبه 09 مرداد 1392 نظرات (0)
فتح‌الله زاده: زشت است، من نگفتم رحمتي را نمي‌خواهم
شماره خبر : 64866
مديرعامل استقلال مي‌گويد هيچگاه نگفته رحمتي را نمي‌خواهد و تنها به شوخي گفته است که بجاي او درون دروازه مي‌ايستد.

علي فتح‌الله زاده پس از مراسم اهداي کاپ و قهرماني استقلال در ليگ برتر، در جمع خبرنگاران گفت: خوشحالم از اينکه قهرمان شديم و اميدوارم که همين موفقيت را در آسيا هم تکرار کنيم. با اينحال حيف شد برابر تماشاگران خودي باختيم.

او در پاسخ به اين سوال که چرا قلعه‌نويي در مراسم اهداي جام شرکت نکرد، اظهار کرد: قلعه‌نويي بخاطر نماز شرکت نکرد و البته کمي کسالت هم داشت. اين را هم بگويم که او در جشن‌هاي قهرماني هيچگاه شرکت نمي‌کند. مثلا در اصفهان هم در جشن قهرماني شرکت نکرد.

مديرعامل استقلال در پاسخ به اين سوال آيا قلعه‌نويي به علت دلخوري از هواداران استقلال در اين مراسم شرکت نکرده است، گفت: شايد اينگونه باشد اما من بعيد مي‌دانم که چنين چيزي باشد.

او در ادامه افزود: ما همه همدل کنار هم ايستاده‌ايم و هواداران نگران هيچ چيز نباشند.

فتح‌الله زاده در پاسخ به اين سوال که رحمتي گفته در استقلال نمي‌ماند، بيان کرد: چرا نماند؟ اين حرف‌ها زشت است که رفته‌اند و گفته‌اند که من گفتم رحمتي را نمي‌خواهم. اين حرف‌ها بي انصافي است. من با خنده گفتم که سال بعد خودم جاي رحمتي مي‌ايستم و اين تنها يک شوخي بود.

erfan بازدید : 12 چهارشنبه 09 مرداد 1392 نظرات (0)

زندگی نامه ی فرهاد مجیدی

 

فرهادمجیدی

 

سوم ژوِئن سال 1977 و یا بهتر بگوییم 13 خرداد 1355 در تهران به دنیا آمد. در یک خانواده اصیل با وضعیت مالی و اجتماعی خوب رشد کرد. کم کم به فوتبال علاقه مند شد. او در کنار دو خواهر و یک برادر بزرگ شد. برادر کوچک تر فرهاد را هم خوب می شناسید. فرزاد مجیدی که درست بسان فرهاد از بهمن به استقلال تهران پیوست. فرهاد از کودکی عاشق فوتبال بود. از تیم های پایه کار خود را آغاز کرد. گرچه مادرش به طور کلی مخالف حضور او در میادین فوتبال بود اما پدرش از همه نظر یار و پشتیبان او بود. فرهاد مجیدی این روزها دوباره پیراهن استقلال تهران را بر تن کرده است. پیراهنی که با آن به فرهاد مجیدی تبدیل شد و شاید با آن از دنیای فوتبال خداحافظی کند.

 


آغاز یک راه طولانی

 

اولین تیم رسمی و تقریباً مطرح او جوانان کشاورز بود. تیمی که با کمبود امکانات مواجه بود اما با این حال این مساله باعث نشد تا فرهاد مجیدی فوتبال را کنار بگذارد. پس از حضوری تقریبا کوتاه در جوانان کشاورز در همان رده سنی به تیم بهمن پیوست. وضعیت در تیم جوانان بهمن بهتر از کشاورز بود. روزی 3 بار تمرین می کرد. تمرین های سنگین و نفس گیر. برای حضور در مسابقات استانی به تیم صنایع پارچین پیوست و مدت کوتاهی به صورت بازیکن قرضی در این تیم توپ زد. درخشش او در تیم صنایع باعث شد تا مربیان تیم امید بهمن برای جذب دوباره او تلاش کنند. پس از هشت ماه بازی در صنایع پارچین وارد تیم امید بهمن بود. او می دانست که اگر در رده سنی امید موفق ظاهر شود می تواند به تیم بزرگسالان و مطرح بهمن راه پیدا کند. پس وقت تلاش بود! تلاشی برای رسیدن به یک آرزوی دیرینه! او پس از یک دوره کوتاه به آرزویش رسید و پیراهن تیم بزرگسالان بهمن را بر تن کرد. آن روزها بهمن در شرایط خوب و آرمانی قرار داشت. او حالا آرزوهای بزرگتری در سر داشت...

 

فرهاد مجیدی


حضور در استقلال!

 

پس از درخشش در تیم بزرگسالان بهمن به استقلال تهران پیوست. تیمی که همیشه آرزوی پوشیدن پیراهنش را در سر داشت. فرهاد مجیدی می دانست که راه سختی در پیش دارد. راهی که به قله های افتخار ختم می شد. او در استقلال به یک شاه مهره تبدیل شد! شم بالای گلزنی و هوش فوق العاده او باعث شد که به یکی از موفق ترین و محبوب ترین بازیکنان آن زمان استقلال تبدیل شود. به واقع می توان از فرهاد مجیدی به عنوان یکی از ستاره های اواخر دهه هفتاد نام برد. گل که می زد یک دستش را روی سینه می گذاشت و دست دیگر را باز می کرد! حرکت او بعد از هر گل تکرار می شد. مجیدی سالها برای استقلال بازی کرد و در واقع همین مساله باعث شد که حتی امروز محبوبیت خاصی بین هواداران استقلال داشته باشد.

 

 

اروپا، مقصد بعدی فرهاد!

 

درخشش او در بازیهای لیگ ایران و حتی در سطح آسیا با پیراهن استقلال باعث شد تا سران باشگاه راپید وین اتریش که با استقلال روابط حسنه ای داشتند سخت به دنبال جذب فرهاد باشند. فرهاد مجیدی تصمیم خود را گرفت و در زمان حضور فتح الله زاده به اتریش ترانسفر شد. گرچه حضور او در اتریش چندان رویایی و همراه با موفقیت نبود اما فرهاد همیشه از آن به عنوان یک تجربه طلایی یاد می کند. اختلاف در مبلغ قرارداد و همین طور یکی دو مصدومیت سنگین باعث شد تا فرهاد مجیدی فکر ادامه فوتبال در اروپا را از سر خود بیرون کند. رضایت نامه او بعد از یک فصل نا موفق در اتریش صادر شد...

 

 

فرهاد مجیدی

 

امارات، نقطه آغاز...

 

شاید فکرش را نمی کرد که در امارات به آن همه موفقیت برسد. اولین تیم او در امارت الوصل بود. پس از مدت کوتاهی با شرایط فوتبال امارات آشنا شد. کم کم به یک ستاره محبوب در بین شیوخ اماراتی تبدیل شد و پوسترهای او در سرتاسر امارات به چشم می خورد. سبک بازی او با دیگر بازیکنان آنقدر متفاوت بود که بازیهای او خیلی زود به چشم آمد. فرهاد مجیدی از نظر مالی نیز آنقدر تامین بود که جایی را جز امارات ترجیح نمی داد. پس از الوصل به الاهلی امارات پیوست. در آنجا نیز بازیهای خوبی به نمایش گذاشت. اما در سال 2003 به عنوان بازیکن قرضی به تیم العین امارات پیوست تا در جام باشگاههای امارات به میدان برود. او آن سال در بازی نیمه نهایی جام باشگاه های آسیا و در برابر دالیان درخشید و به یک قهرمان تبدیل شد. گل رویایی او در آن بازی العین را به فینال جام باشگاهای آسیا برد و در آخر او با العین قهرمانی در آسیا را تجربه کرد. او دوباره به الاهلی پیوست. در طول مدت حضور در الاهلی حدود 130 گل برای این تیم به ثمر رساند و در سال 2006 با این تیم قهرمان لیگ امارات شد.

 


حضور کم فروغ در رده ملی!

 

او در سال 1375 برای اولین بار به تیم ملی دعوت شد. محمد مایلی کهن مربی وقت تیم ملی به توانایی های فرهاد اعتقاد داشت. فرهاد مجیدی اولین بازی ملی خود را در برابر کویت و در سال 1375 انجام داد. گرچه او همراه تیم ملی به جام جهانی 1998 فرانسه هم رفت اما از او به عنوان یک بازیکن کم فروغ در رده ملی یاد می شود. او در حالی که در اوج بود و در امارات می درخشید خیلی کم به تیم ملی دعوت می شد و زمانی هم که به اردو ها ملحق می شد به دلیل دوری طولانی از تیم ملی نمی توانست به هماهنگی لازم برسد. او در طول دوران بازیگری خود 41 بازی ملی انجام داده است و تنها موفق به ثمر رساندن 10 گل شده است.

 

 

بازگشت به استقلال...

 

مشکلات داخلی او با مدیران النصر امارات و فسخ قراردادش باعث شد تا در بدو ورود دوباره ناصر حجازی به استقلال، صحبت از بازگشت فرهاد مجیدی به میان آید. فرهاد مجیدی پس از کش و قوس های فراوان به استقلال پیوست تا به قولی که در زمان جدایی اش از استقلال داده بود عمل کند. او در حالی به استقلال پیوست که مدیران پرسپولیس نیز به دنبال جذب او بودند. فرهاد مجیدی پس از رفت و آمدهای فراوان بلاخره کارت آی تی سی خود را دریافت کرد تا این روزها به عنوان شاه مهره آبی ها از او یاد شود.

 

فرهاد مجیدی این روزها در تهران به همراه همسر و دخترش تیام زندگی می کند و می خواهد با درخشش در تیم محبوب و اسبق خود بار دیگر به یک ستاره تبدیل شود. فرهاد مجیدی از این هفته اجازه حضور در ترکیب استقلال را دارد. او آمده است تا خودی نشان دهد. بار دیگر با پیراهن استقلال گلزنی کند و آن حرکات معروف خود پس از گلزنی را اینبار در استادیوم آزادی انجام دهد

erfan بازدید : 2 چهارشنبه 09 مرداد 1392 نظرات (0)

 

.

لیونل آندره مسی 24 ژوئن سال 1987 در شهر روساریو آرژانتین دیده به جهان گشود.‌‌‌وی عضو تیم ملی بزرگسالان آرژانتین و تیم بارسلونا اسپانیا است. بسیاری از مطبوعات به وی لقب مارادونای جدید داده‌اند. لقب وی که توسط خودش انتخاب شده \"جانشین\" است.‌‌لیونل در سن 5 سالگی بازی را در تیم گراندولی آغاز کرد. تیمی که پدرش به عنوان مربی در آن جا مشغول به کار بود. در سال 1995 مسی به تیم نیوولز اولدبویز آرژانتین پیوست.کودکی لئو

وی 11 ‌‌سال داشت که پزشکان تشخیص دادند دچار کمبود هورمون رشد است.‌‌‌باشگاه ریور پلاته علاقه خود را برای به خدمت گرفتن مسی نشان داد اما آنها پول کافی برای خرج معالجه وی نداشتند. کارلوس ریساچ مدیر ورزشی باشگاه بارسلونا اسپانیا، از استعداد بی‌ظیر مسی آگاه شد. ریساچ پس از تماشای بازی وی به نمایندگی از باشگاه بارسلونا با مسی قراردادی امضا کرد.‌‌آنها پیشنهاد کردند تمام مخارج پزشکی لیونل را قبول می‌کنند به شرطی که وی برای شروع زندگی جدید به اسپانیا نقل مکان کند. خانواده مسی نیز به همراه این بازیکن جوان به اروپا منتقل شدند و لیونل کارش را در تیم جوانان بارسلونا آغاز کرد.‌‌


جانشین به زودی توانست در ترکیب تیم دوم بارسلونا جایگاه ثابتی به دست آورد. در آن فصل وی رکورد جالبی برجای گذاشت. میانگین بیش از یک گل در هر بازی. مسی در آن فصل توانست در 30 بازی 37 گل به ثمر برساند.‌‌‌‌ ‌لیونل مسی در اکتبر 2004 توانست اولین بازی رسمی‌اش را برای بارسلونا برابر اسپانیول انجام دهد. با این بازی وی عنوان سومین بازیکن جوان تاریخ باشگاه بارسلونا را به خود اختصاص داد.


‌‌زمانی که در تاریخ 1 ‌‌می 2005 مسی توانست اولین گل رسمی‌اش را برای بارسا در مقابل تیم الباسته بالومپایه به ثمر برساند تنها 17 سال و 10 ماه و 7 روز سن داشت. وی با این گل توانست خود را به عنوان جوان‌ترین گلزن بارسلونا در لا لیگا مطرح کند.‌‌‌‌به مسی این شانس را دادند تا بتواند به عضویت تیم ملی اسپانیا دربیاید اما وی این پیشنهاد را رد کرد. در‌‌‌‌ژوئن سال 2004 مسی در بازی دوستانه بین دو تیم فوتبال زیر 20 ‌‌ساله‌های آرژانتین و پاراگوئه به میدان رفت.‌‌‌در ژوئن 2005 توانست همراه با تیم زیر 20 ساله‌های آرژانتین به مقام قهرمانی مسابقات جام جهانی جوانان دست یابد.‌‌لیونل با زدن ? گل کفش طلایی مسابقات و توپ طلایی بهترین بازیکن تورنمنت را نیز تصاحب کرد. با وجود این که لیونل بسیار جوان بود همیشه وی را با دیگو مارادونا مقایسه می‌کردند.

‌‌در تاریخ 27 ژوئن باشگاه بارسلونا قرارداد جدیدی با مسی تا سال 2010 منعقد کرد. در این قرارداد یک ماده وجود دارد که در آن آمده است هر تیمی می‌تواند با پرداخت مبلغ 150 میلیون یورو، مسی را به خدمت بگیرد. این مبلغ 30 میلیون یورو بیشتر از مبلغ فروش رونالدینیو است.‌‌در سال 2005 خوزه پکرمن، لیونل مسی را به تیم ملی بزرگسالان آرژانتین دعوت کرد. وی اولین بازی‌اش را برابر مجارستان انجام داد. مسی در دقیقه 63 وارد میدان شد اما به فاصله 40 ثانیه از زمین مسابقه اخراج شد. پس از این مسابقه، مسی اولین بازی واقعی خود را برای تیم ملی آرژانتین برابر پاراگوئه انجام داد.‌‌

وی اولین بازی خود را در جام باشگاه‌های اروپا در تاریخ 27 سپتامبر و در برابر اودینسه انجام دهد. در دسامبر همان سال روزنامه ایتالیایی توتو اسپورت جایزه پسر طلایی 2005 را که به بهترین بازیکن زیر 21 سال اروپا داده می‌شود، به لیونل مسی داد. جانشین توانست بالاتر از وین رونی، لوکاس پودولسکی و کریستیانو رونالدو قرار بگیرد.‌‌مصدومیت شدید باعث شد مسی به‌‌‌مدت دو‌‌‌ماه از کلیه فعالیت‌های ورزشی دور بماند. به‌‌‌خاطر این مصدومیت حضور وی در جام جهانی 2006 در هاله‌ای از ابهام فرو‌‌رفت. با این وجود نام لیونل مسی را به عنوان بازیکن تیم‌‌‌ملی آرژانتین برای حضور در جام جهانی تحویل مقامات برگزاری مسابقات دادند. ‌‌مسی پس از روماریو (فصل 93-94) اولین بازیکن بارسلونا بود که توانست در معروف‌ترین دربی اسپانیا هت تریک کند.

در این فصل مسی گلی به ثمر رساند که همگان دوباره وی را با مارادونا مقایسه کردند. جانشین همانند مارادونا در بازی با انگلستان توپ را دریافت کرد، 62 متر با توپ حرکت کرده 6 نفر از بازیکنان حــریــف را پـشــت ســر گــذاشــت و دروازه خـتافه را گـشود.‌ ‌‌تمام‌‌‌کارشناسان ورزشی جهان این گل را مشابه گل قرن مارادونا دانسته و پس از این گل، مطبوعات اسپانیا به وی لقب \"مسیدونا\" دادند.‌‌لیونل مسی در فصل 2007-2008 توانست در یک هفته 5 گل به ثمر برساند تا تیم بارسا به صدر جدول رده‌بندی صعود کرده و خودش نیز یک شروع رویایی را تجربه کند. فرانتس بکن بائر و یوهان کرایف ستارگان سابق جهان فوتبال، از لئو به عنوان بهترین بازیکن جهان نام برده‌اند.

منبع : تبیان

درباره ما
من دانش آموز مدرسه ی شهیدبهشتی (تیزهوشان)هستم ،عاشق تیم بارسلونا هستم و یه موقع فک نکنید فقط فوتبالی هستم من چیزهای دیگه هم تو وبلاگم دارم دوست دارم از وبلاگم خوشتون بیاد
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    زندگی نامه ی دانشمندان

    آمار سایت
  • کل مطالب : 40
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 30
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 26
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 26
  • بازدید ماه : 28
  • بازدید سال : 32
  • بازدید کلی : 337